Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει ελέγχους και διασταυρώσεις

10 Ιουλίου 2023

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παρέχει στους εφοριακούς τη δυνατότητα να πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από τη φορολογική περιφέρεια στην οποία υπάγονται. Με μια νέα απόφαση, η αρμοδιότητα των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) επεκτείνεται ώστε οι εφοριακοί να μπορούν να διενεργούν ελέγχους διαπίστωσης της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως της φορολογικής περιφέρειας στην οποία υπάγονται.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περίπου 200.000 ελέγχους και διασταυρώσεις φέτος, χρησιμοποιώντας τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή “ΕλεγχοςLive”. Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους εφοριακούς να διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις στοιχείων και να εκδίδουν αποτελέσματα ελέγχου στον τόπο επί τόπου.

Συνολικά, η ΑΑΔΕ επιδιώκει την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης και την εξασφάλιση της δίκαιης είσπραξης των φόρων σε όλη την Ελλάδα.

Εάν επιθυμείτε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα και περίπλοκες φορολογικές καταστάσεις, είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε. Εμπιστευθείτε το δικό μας λογιστικό γραφείο και απολαύστε την αίσθηση ασφάλειας γνωρίζοντας ότι οι φορολογικές σας υποθέσεις βρίσκονται σε άξια χέρια.