Εκτύπωση εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ

9 Μαΐου 2023

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Μαΐου 2023 για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 για την πληρωμή της τελευταίας από τις δέκα δόσεις. Στο Taxisnet έχουν ήδη δημοσιευθεί τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος, και οι φορολογούμενοι ενημερώνονται για τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν το επόμενο διάστημα. Η διαδικασία για την εκτύπωση του εκκαθαριστικού είναι απλή και πραγματοποιείται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (AADE).

Για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).
  2. Επιλέξτε την επιλογή “MyΑΑDE” και στη συνέχεια “Εφαρμογές”.
  3. Πατήστε “Πιο Δημοφιλείς εφαρμογές” και επιλέξτε “ΔΗΛΩΣΗ Ε9/ΕΝΦΙΑ”.
  4. Στη σελίδα που εμφανίζεται, επιλέξτε “ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ”.
  5. Συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης.
  6. Πατήστε την επιλογή “ΣΥΝΔΕΣΗ” και “Είσοδος”.
  7. Μόλις εισέλθετε θα δείτε ότι αναφέρεται το έτος “2024”. Προσοχή! Για να εκτυπωθεί το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους, πρέπει να πατήσετε πάνω στο έτος “2024” και να επιλέξετε ως έτος το 2023.
  8. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η επιλογή “Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2023” στο πεδίο “Εκτυπώσεις”, και δίπλα σε αυτή θα υπάρχει ένα αρχείο pdf σε παρένθεση. Πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή αυτή για να εμφανιστεί το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2023.

Εάν δεν υπάρχουν αλλαγές στην περιουσιακή σας κατάσταση, το ποσό του φόρου που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό πρέπει να είναι το ίδιο με το περσινό, και η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του είναι η 31η Μαΐου 2023.

ΕΝΦΙΑ_2023